Ruladă cu gem

de elucubratiiculinare in Prajituri, 15 Oct 2012 | 4745 vizualizari

 

Un desert foarte apreciat de toată lumea.
Foarte ușor, nu pot să spun că este de făcut, dar merită întotdeauna.
Această rețetă (antică de când lumea) nu-mi aparține, dar am citit de mult pe un forum câteva sfaturi care de data aceasta le-am urmat și sigur o să vă ajute și pe voi.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă,
  • 4 linguri zahăr,
  • 4 linguri făină,
  • 4 linguri ulei,
  • o linguriță esență de vanilie,
  • un borcan gem,
  • 100 g ciocolată.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă cu gem:

Separăm ouăle.  Într-un castron batem bine gălbenușurile cu uleiul. În alt castron batem albușurile cu un praf de sare și adăugăm treptat zahărul. Adăugăm albușurile peste gălbenușuri și amestecăm ușor cu o lingură de sus în jos. Adăugăm făina și amestecăm ușor cu o lingură. Adăugăm esența de vanilie și amestecăm  Compoziția se pune într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. 

Tava folosită este cea de la aragaz și are 25 x 35 cm. Se dă la cuptor pentru 10-12 minute la 190 grade C. Trebuie să stăm cu ochii pe ea pentru că se poate arde foarte ușor (eu am reușit să o rumenesc un pic :)

Când este gata se acoperă cu un șervet de bucătărie udat și stors bine ( șervetul trebuie să fie ceva mai mare decât tava). Se răstoarnă pe un blat de bucătărie. Se înlătura hârtia pergament și se unge cu gem pe toată suprafața. Se rulează ușor ajutându-ne de șervet pentru a strânge rulada bine. Se pune pe un platou și se ornează cu ciocolată topită.

Eu am pus și o linguriță de unt când am topit ciocolată să fie un pic mai cremoasă.   Se lasă să se răcească și se taie cu un cuțit ascuțit bine.  

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de caise